21 DE SETEMBRE DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER

Per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, AFACU ha realitzat una sèrie d’actes i activitats que s’han dut a terme durant els dies 6 al 21 de setembre:

  • Divendres dia 6 de setembre: Inauguració de l’exposició d’art “Records d’una vida”. Autores: Ruth Palomero, Maria Peris i Pilar Ausina. Lloc: Casa de l’Ensenyança.
  • Dimecres 11 de setembre: Passeig en el Trenet Turístic des de la seu de l’associació i berenar solidari per a les persones usuàries, familiars i membres d’AFACU a la Cafeteria Alcalà.
  • Dimarts dia 17 de setembre Inauguració de l’exposició fotogràfica “Me llamo, me llaman. Lloc: Oficina Caixa Popular.
  • Divendres 20 de setembre:
  • Recorregut solidari des de la seu d’AFACU fins a l’Auditori del Mercat acompanyats per la xaranga Lokoxanga.
  • Acte commemoratiu Dia Mundial Alzheimer. Lliurament dels Premis Escolars de la tercera edició del concurs ACTIVA’M, amb la col·laboració de la Regiduria d’Educació de l’Ajuntament de Cullera. Lliurament dels guardons solidaris AFACU a persones i entitats col·laboradores. Actuacions dels i les alumnes del col·legi CEIP Sant Antoni de la Mar, de la Muixeranga i de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina.
  • Dissabte 21 de setembre: Il·luminació del Pont de Pedra amb els colors morat i verd, representatius d’AFACU i l’Alzheimer.

Gràcies a totes les persones i empreses que han col·laborat amb AFACU per donar, si cap, més visibilitat a la malaltia d’Alzheimer i ajudar-nos amb les activitats organitzades a recaptar fons per a la nostra Associació.

Volem fer una menció especial per a Ruth Palomero, Maria Peris i Pilar Ausina per preparar una magnífica exposició d’art que ha estat tot un èxit i en la que els beneficis obtinguts de l’adquisició dels quadres han anat destinats íntegrament a AFACU. També volem agrair als propietaris de la Cafeteria Alcalà el berenar que ens van preparar a totes les persones usuàries, familiars, voluntariat, personal treballador, membres de la Junta Directiva i les autoritats. Com tot els anys, la Muixeranga ens acompanya en l’acte del Dia Mundial de l’Alzheimer oferint-nos una magnífica actuació als Jardins del Mercat. Gràcies per continuar al nostre costat. Este any s’ha unit la xaranga Lokoxanga que ha amenitzat el recorregut solidari i com a acompanyament a la Muixeranga, els músics de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçanina. Moltes gràcies als dos grups per emocionar-nos amb la vostra música. Igual que el grup de xiquets i xiquetes del CEIP Sant Antoni de la Mar que ens van oferir una actuació musical molt especial. Agrair també a l’oficina de Caixa Popular de la localitat que ens haja cedit el seu espai per a realitzar una exposició fotogràfica amb l’Alzheimer com a temàtica principal. I com no, gràcies a la Federació Valenciana FEVAFA i a l’Ajuntament de Cullera per oferir-nos sempre el vostre suport.

Finalment, aprofitem per a reivindicar la necessitat d’ajuda i també la necessitat d’esperança per a les persones afectades, familiars, amics i persones cuidadores. Dia a dia es lluita una batalla com a familiar d’una persona amb malaltia d’Alzheimer. La família necessita un suport psicològic i assistencial per tal de fer front a les dificultats a les quals s’ha d’enfrontar pel desconeixement davant el procés d’esta malaltia. Gràcies a la tasca que es realitza en les associacions d’Alzheimer, com AFACU, es fa possible suportar la càrrega emocional que va creixent a mesura que avança la malatia.

Junta Directiva AFACU